Tex-Mex ... Co je to?

 

"Tex-Mex" je termín, který v sobě skrývá kombinaci regionální americké kuchyně, která využívá surovin dostupných ve Spojených státech amerických a kulinární umění mexické kuchyně. Tato mexicko-texaská kuchyně je dnes rozšířená po celých Státech, ale největší oblibě se i nadále těší ve svém rodném Texasu.

Tex-Mex kuchyně je charakteristická hojným užíváním rozteklého sýru, masa, převážně hovězího a vepřového, fazolí, rýže, kukuřičných tortil a samozřejmě zde nesmí chybět proslulé chilli papričky.

Mezi čistě Tex-Mex pokrmy patří například chilli con carne (chilli papričky, hovězí maso, fazole a rajčata), chilli con queso (chilli papričky se sýrem) nebo známé fajitas (grilované maso na způsob taco v tortile s grilovanou cibulí a paprikami).

zpět na výpis