Trocha food truckové historie

Historie pojízdných vozíků, jídelen a nakonec food trucků sahá až do 19. století. Chuckwagon původem z roku 1866.Charles Goodnight, rančer z Texasu, již v roce 1860 zjistil, že umístit kuchyň na kola může pomoci dodat prvotřídní jídlo na místa, kde to bylo do té doby nepředstavitelné. Dnes má mnoho následovníků a Food Spot tímto děkuje za geniální myšlenku!

Mezi běžnými potravinami v chuckwagonu byste našli fazole, kávu, kukuřičnou kaši a další potraviny nenáročné na skladování. Nebylo možné vozit čerstvé ovoce a zeleninu, nebo vejce a maso. Na čerstvém masu si mohli dělníci a ostatní pochutnat pouze v okamžiku, kdy došlo k nějaké nehodě se zvířetem přímo na místě. Jinak si pochutnávali např. na slanině nebo sušeném či uzeném vepřovém a hovězím. 

Na konci 19. století již byly noční obědové vozy běžným druhem cateringu ve větších městech, Armádní kantýna (1950)jako např. v New Yorku, kde jejich služeb využívali převážně dělníci na stavbách. V padesátých letech minulého století začala využívat armáda Spojených států amerických mobilní kantýny pro své vojáky.

Mobilní prodejny jídla jsou zde s námi již desítky let a obsluhují jak dělníky, tak byznysmeny. V posledních letech zažil fenomén food trucků svůj boom, kdy i v rámci ekonomické krize přišlo o svá místa mnoho vynikajících kuchařů nóbl restaurací, kteří se rozhodli povznést pojízdnou kuchyni s rychlým občerstvením na vyšší úroveň. 

A nyní je tu i Food Spot!

zpět na výpis